Minőségi késélezők Amerikából

keselezo.hu

A Chef'sChoice világa

A világhírű Chef’sChoice márkanévvel ellátott termékeket az EdgeCraft amerikai vállalat Pennsylvania állam egyik városában, a festői Avondale-ben gyártja már 1984 óta. Ebben az évben nem csak az EdgeCraft cég jött létre, hanem egyúttal a késélezők fejlesztése is megindult a Chef’sChoice márka szárnyai alatt. Mára a Chef’sChoice márka tulajdonosa az EdgeCraft kimagasló minőségű termékeket gyárt: elektromos és manuális késélezőket, fenőrudakat, elektromos szeletelőgépeket, gofrisütő- és forróitalkészítő-gépeket. Az EdgeCraft folyamatosan megújuló, innovatív technológiáival a fogyasztók igényei mellett kötelezte el magát, ezért termékeivel nem csak kiszolgálni szeretné mind az otthoni, illetve nagykonyhai felhasználókat (például séfeket, hivatásos szakácsokat, a vendéglátó szakma szakértőit), hanem inspirációt is igyekszik nyújtani nekik a konyhatudományban. A Chef’sChoice termékek a világ 70 országában érhetőek el, köztük már Magyarországon is.

A késélezés technológiának forradalmasítása

Az EdgeCraft „szentháromsága”: kiváló minőség, folyamatosan megújuló technológia, fogyasztói igények kielégítése. Az EdgeCraft mindezek mellett tisztában van vele, hogy a hatékony késélezés alapelemei időnként változnak, új technológiák jelennek meg, így termékeiben mindig az aktuálisan elérhető legkorszerűbb megoldásokat alkalmazza, sőt, az EdgeCraft élen jár az új technológák kutatásában, így a cég több, a késélezéshez kapcsolódó szabadalmaztatott eljárással rendelkezik. A Chef'sChoice® termékeit olyan neves szakértők és séfek ismerték el világszerte, mint pl. Craig Claiborne, Pierre Franey, Jacques Pépin vagy Julia Child.

Az élezők paradicsoma

A megalakulás utáni években a Chef’sChoice kínálata rohamosan bővült az élező termékvonalat illetően: a késélezők mellett megjelentek az ollóélezők; az elektromos élezőgépeket innentől kezdve az olcsóbb, manuális technológia egészíti ki, és a cég hatékony fenő szerszámoknak is helyet biztosít kínálatában. Így gyémánt fenőrudak, gyémánt fenőkövek és élezőrudak széles választéka is elérhetővé vált a Chef’sChoice kínálatában.

Az EdgeCraft 1995-ben reagált a séfek és a vendéglátóipar azon igényére, miszerint az otthon használatos késélezők mellett szükség van a nagykonyhai felhasználású változatra is. Ennek a felismerésnek az eredményeként az EdgeCraft létrehozta a Chef'sChoice® Commercial Diamond Hone® Model 2000 késélezőgépet, melyet különösen éttermek és más nagykonyhai felhasználók számára terveztek. Az igényeknek megfelelően az élezőgép a magas igénybevételt, gyakori használatot is bírja, és villámgyorsan helyreállítja a kések éleit, legyen szó egyenes vagy fogazott élről: mindössze 60 másodpercre van szüksége, és az adott kés élesebb, mint valaha.

Az EdgeCraft vált a vezető elektromos késélező gyártóvá

Az első elektromos késélező bemutatása óta az EdgeCraft a világ legkiterjedtebb és legátfogóbb kínálatával vezető késélező gyártóvá nőtte ki magát. Az EgdeCraft az olcsó zsebkésélezőktől kezdve egészen a nagykonyhai felhasználásra szánt késélezőkig számos terméket forgalmaz, melyeket ma már mind 100%-os gyémánt csiszolóanyag borítással tesz még hatékonyabbá.

A világ egyik legjelentősebb konyhai felszerelés márkája

Késkészletek: 1992-ben az EdgeCraft bevezette a saját prémium konyhai késeit. A Chef'sChoice® Trizor Professional 10X® étkészletet teljes mértékben kézzel készítik az Egyesült Államokban. A technológiailag magas színvonalú, a megszokottnál magasabb széntartalmú rozsdamentes acélötvözet és a speciális, űrtechnológiában is használt gyártási mód tízszer tartósabb élű és kétszer-háromszor élesebb késeket hoz létre. Így ezek a kések nem csak jobban vágnak, hanem ritkábban szükséges élezni őket, mint a többi amerikai és európai márkát. 1996-ban az EdgeCraft költséghatékony nagykonyhai felhasználásra szánt kínálatát kiegészítette a Chef'sChoice® Masters sorozattal, melyet prémium minőségű kések, a hozzájuk tartozó fa késtárolók és kifogástalan minőségű fenőrudak képviselnek.

Elektromos szeletelőgépek: A magas minőségű otthoni elektromos szeletelőgépek igényére reagálva az EdgeCraft 1994-ben bevezette az első Chef'sChoice® Gourmet elektromos szeletelőgépet. Az EdgeCraft a fogyasztói érdeklődésnek és az elképesztő eladásoknak köszönhetően ma már teljes választékát kínálja az otthoni, illetve a kereskedelmi felhasználású konyhai szeletelőknek is.

Forróital-készítő termékek: 1997-ben az EdgeCraft az ínyencek felé fordulva kilépett a szeletelők és a késélezők világából, és tovább terjeszkedett az elektromos konyhai kisgépek piacán. A tea és a kávé népszerűsége által inspirálódva a Chef’sChoice számos prémium terméket mutatott be a tea- és forróital-készítés kategóriában. Ezen termékek elképesztő sikerével a vállalat ki tudta teljesíteni kínálatát a forróital-készítés területén. Ide tartozik például az elektromos French Press kávéfőző, és a Chef'sChoice® SmartKettle® is. Utóbbi az első olyan vízforraló, ami a vizet pontosan a kívánt, illetve beállított hőmérsékletre képes felmelegíteni. Nem sokkal a SmartKettle bemutatása után, 2010-ben a népszerű Good Housekeeping Magazine a Chef'sChoice Electric Glass Kettle M679 gépét a legjobbnak ítélte a vízforraló kategóriában.

Gofrisütők: Az EdgeCraft egyik törekvése volt, hogy kiszolgálja a fogyasztók igényét a kiváló minőségű, otthon készített gofrikra. Ez a törekvés 1999-ben teljesedett be, amikor a vállalat bevezette első professzionális gofrisütőit, a szív mintázatú Chef'sChoice® WafflePro® Models 830 és a klasszikus belga 830B gofrisütőt. Ezek a hirtelen jött és szélsebesen terjedő népszerűségüket annak köszönhetik, hogy a gofrikat pillanatok alatt elkészítik, mindössze 90 másodperc kell hozzá. Egyediségüket a gofri szerkezetét, keménységét beállító gomb adja, amelynek köszönhetően a fogyasztók az általuk preferált textúrájú gofrit készíthetik el. Könnyedén készíthetnek velük akár ropogós külsejű gofrit lágyan sült, friss belsővel, vagy akár alaposan átsült, teljes egészében ropogós gofrit is. Ma a Chef’sChoice márka a szív mintázatú és a klasszikus belga gofrisütők mellett tallér-, illetve fagylalttölcsér-gyártók széles választékát kínálja.

Tojásfőzők: A reggeli teljessége kedvéért az EdgeCraft 2006-ban bevezette a rendkívüli népszerűségnek örvendő M810-es tojásfőzőt, ami különböző keménységű tojásokat képes egyszerre megfőzni.

A jelszó: folyamatos megújulás

Az EdgeCraft már otthonosan mozog az innovációk területén, hiszen az élező technológiában számos egyedülálló funkciót vezetett be.

  • 2004: a világ első precíziós élezőacélja.

  • 2005: a világ legfejlettebb elektromos késélező rendszere.

  • 2006: a Chef’sChoice első ázsiai típusú késeknél használható élezőjének bevezetése, ami a kétoldalt élezett, 15 fokos éleket extrém élességgel és rendkívüli tartóssággal látja el.

  • 2008: létrejön a világ legsokoldalúbb késélezője, ami egyaránt helyreállítja és újrateremti az ázsiai kések 15 fokos élét és az európai/amerikai típusú kések 20 fokos élét is.

  • 2009: az első manuális élező, ami CrissCross élezőtechnológiát használ.

  • 2010: az első hibrid élező elérhető áron, ami kombinálja a manuális és az elektromos élezést.

Az avondale-i Edge Craft vállalat 2015-ben ünnepli a Chef’sChoice márka 30. évfordulóját.